onsdag 14. juli 2010

Ta toget, men ikke i Arendal

Idag har været ikke vært slik laget at det innbyr til videre strandliv. Snarere tvert imot. Grått og blåsst.
Som før nevnt, ligger vi et stykke fra vannet og ganske høyt opp. Her får vinden et godt tak. Men utsikten utover Skagerak er ikke til å klage på. Når været er bra er plassen helt super duper.
Jeg ba med meg kona og ungene på en handletur i dag. Etter en liten tenkepause slo hun til.
Vi dro en tur på Stoa i Arendal, for der mener brodern at det er så bra. Også er Biltema der. Det passer meg bra. Kona punkterte på sykkelen igår, og da jeg skulle lappesykkelen gikk jomman pumpa fløyten også. I går ba vi med oss ungene på sykkeltur til idag. Ingenble leie når dette måtte utsettes. Det ble handletur istede.
Etter utallige kjøp og et par tusen fattigere, var vi voksne blitt veldig sultne på Kinamat. Vi satte hverandre opp tror jeg, for vi kunne ikke rikke oss en tomme da ungene ikke var det minste intressert i den slags mat. Vi kjøpte dem med en is og tredve kroner, om de blei med. Og det er klart at vi starta med en is og endte på tredve i tillegg. De blei med etter å ha forhandlet seg frem til nevnte goder.
Måltidet skulle inntaes i Arendal by. Når vi var der fikk vi se et tog vi trodde drev med sigthsing i byen. Vi tenkte dette vil gi oss en mulighet til å se etter en kinaresturanten.

Vi heiv oss på toget i siste liten. Da det kom spørsmål om penger til billett så kona og jeg på hverandre. Ingen av oss hadde kontanter. Vi spratt av, som vannet på gåsa. Vi spredte oss så ingen skulle tro at vi gikk sammen.
Men minsta ville kjøre med toget, mens størsta var nå så flau over de voksene som ikke kunne planlegge bedre.

Jeg gikk rett i minibanken og tok ut et beløp.

Straks det var mulighet satte vi oss tibake i toget. Det viste seg, at det flaueste var selve toget, eller sjåføren. Før toget i det hele tatt skulle starte, måtte alle late som om de dro i en snor og si -pip som i togfløyta. Da alle andre på toget unntatt meg gjorde det, ble dette bemerket. Jeg måtte strekke hånda i været og rope - pip, så hele Arendal torg kunne høre det.
Videre sang og lallet føreren så barnsligt ar barna var flaue under hele turen. største dattera lå på gulvet. Hvergang han sa at vi skulle synge med, sang jeg så høyt at han helt sikkert hørte det gjennom motordur og egen sang. Jeg tok ingen sjanser, for at han skulle stoppe. For så å fortelle meg at jeg ikke var medå sang. Så jeg var like barnslig som han. Både mor og barn var skjønt enige om at denne atraksjonen ALDRI skulle gjentas.
Jeg vil med dette be alle som vurdere en tur med TOTO toget i Arendal en visitt. IKKE gjør det, så får vi håpe at dette tilbudet snart dør ut.

Maten på Kinaen var knall god og kan på det sterkeste anbefales.

Takk til kone og barn som ble med på handletur i Arendal vil jeg si: -Jeg er glad i dere! Jeg tror dere nå har fått litt i tvil, om det motsatte.

2 kommentarer:

  1. He-he...for en lystig tur:) Herlig!!

    SvarSlett
  2. Morsom den, Børre!
    Jeg signerer som anonym for jeg vet aldri hvem som er inne på sida di, Børre. Singel, vet du :-)

    SvarSlett